sreda, 2. oktober 2013

Popečeni kruhki s kodrolistnim ohrovtom in feto

Popečeni kruhki s kodrastolistnim ohrovtom in feto


Da nadaljujem, kjer sem ostal zadnjič. Pri kodrolistnem ohrovtu mislim.

Vsi vemo, da je zajtrk najvažnejši obrok dneva in zato ga ne smemo zanemariti. Res je, da zaradi tempa življenja in pa zaradi socialne stiske, ki sta prisotna v teh časih, večina izpušča ta najvaznejši obrok. Tudi pri nas doma si med tednom ne vzamemo dovolj časa za normalen zajtrk, kljub temu pa  po sveže izstinjenemu sadno-zelenjavnemu soku vsi tudi še nekaj pojemo. Največ časa pa si za zajtrk vzamemo ob vikendih, kjer vsi skupaj zajtrkujemo.  Da ne bi bili zajtrki enolični, si je treba včasih izmisliti kaj novega in preizkusiti nove jedi in okuse. Tokrat so na vrsto prišli popečeni kruhki s kodrolistnim ohrovtom in feta sirom. 

Sestavine
- nekaj rezin kruha (ajdov za brezglutensko varianto)
- 2-3 večje liste kodrolistnega ohrovta
- nadrobljen feta sir
- 2 stroka česna
- poper

Liste ohrovta operemo, zložimo skupaj in jih narežemo na 1 cm debele trakove po širini. Spodnji, debelejši del stebla porabimo pri sočenju. V večjem loncu zavremo malo vode in vanj postavimo bambusov parilnik, v katerega zapremo narezan ohrovt za 3 minute. 

Poparjen kodrastolistni ohrovt

V opekaču za kruh popečemo rezine kruha, nato pa z odrezanimi stroki česna premažemo-vtremo popečen kruh.

Mazanje s česnom po popečenih kruhkih

Na odišavljenje kruhke s česnom potresemo nekaj trakov ohrovta, čez nadrobimo feta sir ter popramo. 

Popečeni kruhki s kodrastolistnim ohrovtom in feto

Preprosto, enostavno, oziroma zame neke vrste hrana za bogove.

Popečeni kruhki s kodrastolistnim ohrovtom in feto

 Takšni popečeni kruhki so tudi zelo dobra popoldanska malica ali pa celo večerja.




3 komentarji:

  1. Tole pa zgleda že čisto azijsko s tem parilnikom, ki sem jih do zdaj videla le še na TV... :). Verjamem, da je bilo okustno!
    Pozdravček,
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  2. Hej!
    Za tile dve objavi bi te pa kar objela! ;)
    Mami mi je dala precej kodrolistnega ohrovta in nisem bila čisto prepričana, kako ga bom porabila. Poleg tega sem danes odprla zavojček feta sira in ga je več kot pol ostalo. Včeraj pa sem pospravljala hladilnik in odkrila, da imam tri male kozarčke s posušenimi paradižniki in to vse tri odprte. Saj pravim, idealna recepta! :) Za kosilo bo pašta, za večerjo pa kruhki. Hvala ti!

    OdgovoriIzbriši
  3. Sem vedel, da bo nekomu pa le prišlo prav, da objavim takšen malo nenavaden recept. Kodrolistni ohrovt je pa zakon. Ta teden sem spet domov prinesel 3 večje šope, tako da bo še nekaj receptov v kratkem.

    OdgovoriIzbriši