četrtek, 15. maj 2014

Figurica Kuža / How to make dog fondant figurine

Dog fondant figurine
Danes predstavljam nov vodič za izdelavo preproste figurice kužka iz tičino mase. Podobnih kužkov sem naredil že kar nekaj in se mi zdi, da je tole skoraj najlažji način za izdelavo kužkov.

Za izdelavo potrebujemo tičino maso v rjavi, beli, rdeči in črni barvi, nož, čopič z malo vode, leseno palčko ter širšo in ožjo slamico, ki sta stalnici pri vseh izdelavah.

Dog fondant figurine - fondant
Najprej se lotimo trupa, ki ga izdelamo tako, da iz rjave mase oblikujemo jajčko podobno kot pri kinder jajčki, kjer spodnji del sploščimo, da jajčka stoji.

Dog fondant figurine body


Iz rjave mase naredimo dve zadnji nogici, tako da najprej naredimo dva debelejša svaljka, ki ju na enem delu močneje sploščimo (nastane skoraj krog), sprednji del pa rahlo sploščimo, da ostane ožji, kot je razvidno na sliki.

Dog fondant figurine back legs

Obe nogici postavimo v stoječi položaj in spodnji del s pritiskom rahlo sploščimo, da lahko nogici stojita. Z ostrim delom lesene palčke na sprednjem delu vtisnemo dve zarezi, da nastaneta tački. 

Dog fondant figurine back legs pawns

S čopičem navlažimo mesto na obeh straneh trupa, kamor z nežnim pristikom prilepimo zadnji nogici.

Dog fondant figurine back legs on body

Iz rjave mase naredimo dva ožja svaljka, ki ju rahlo sploščimo. Z ostrim delom lesene palčke na sprednjem delu vtisnemo dve zarezi, da nastaneta prednji tački. 

Dog fondant figurine front legs

S čopičem navlažimo mesto na sprednjem delu trupa med obema zadnjima nogama in prilepimo prednji tački na mesto. Tački morata segati  skoraj do vrha trupa.

Dog fondant figurine legs on body

Nato se lotimo glave. Iz rjave mase oblikujemo manjšo jajčko (sorazmerno veliko s trupom), nato pa jajčko postavimo po dolgem na ravno površino. Postavimo prst na eno polovico jajčke in ga rahlo pristisnemo, da polovico zgornjega dela jajčke sploščimo (spodnji se pri tem tudi rahlo splošči, kar ni narobe, saj je spodnji del glave tudi raven)

Dog fondant figurine head

S pomočjo širše in ožje slamice in bele ter črne mase izdelamo oči (to sem opisoval že pri vsej prejšnjih izdelavah). Iz črne mase naredimo manjšo kroglico, ki bo smrček. Iz rdeče mase naredimo manjšo kroglico, katero sploščimo po dolgem in z leseno pačko na sredini naredimo zarezo, da nastane jezik. 

Dog fondant figurine eyes

Z leseno palčko naredimo na sprednji strani glave majhno luknjico, kamor bomo vstavili jezik. 

Dog fondant figurine mouth

Luknjico za jezik rahlo navlažimo ter vanjo prilepimo jezik. Na glavi navlažimo mesta, kjer bo smrček in oči, ter jih z nežnim pristiskom prilepimo na ta mesta. 

Dog fondant figurine finnished head

Nato z rahlim pritiskom sploščimo zgornji del trupa, ga rahlo navlažimo in nanj postavimo kužkovo glavo ter pustimo nekaj časa, da se oba dela dobro zlepita. 

Dog fondant figurine head on body

V tem času naredimo ušesa. Iz rjave mase naredimo dve majhni jajčki, ki ju dobro sploščimo. Zgornjo četrtino prepognemo navznoter.

Dog fondant figurine ears

Na staneh glave kužka rahlo navlažimo mesti, kamor z nežnim pristikom prilepimo ušesi.

Dog fondant figurine ears on head

Ostane nam samo še rep. Iz rjave mase naredimo krajši debelejši svaljek, pri katerem en del stanjšamo, konec debelejšega dela pa rahlo sploščimo. Celoten svaljek ukrivimo.

Dog fondant figurine tail

Na zadnjem delu kužka rahlo navlažimo mesto, kamor z nežnim pritiskom prilepimo rep. 

Dog fondant figurine tail on body

In na takšen način nastanejo preproste  figurice kužkov izpod mojih rok. 

Dog fondant figurine side

Figurica naj se suši preko noči na hladnem in suhem mestu (ne v hladilniku).

Za ostale vodiče,  pa poglejte zavihek Kako izdelati / How to make. 


4 komentarji:

  1. Hou, hou ... prisrčen ... lepo prikazano.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ti tvoji tutoriali so super! Žabic sem se lotila prav na tvoj način, telo posebej, okončine posebej in potem sestavljanje in sem ugotovila, da je to res najbolj učinkovit sistem. Jaz običajno delam vsako okončino posebej in si zakompliciram življenje do amena. Tako da super, da sem 'posvojila' ta tvoj način!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zdaj bom pa še jaz tvoj način, pa bom kar naenkrat znal delat še nakit ;)

      Izbriši
  3. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši